Brief OPEN – Huisartsengroep Grave – Grave
Header afbeelding
Huisartsengroep Grave
Hengel 35, 5361 PH
Grave

Brief OPEN

Beste patiënt van huisartsengroep Grave,

We hebben goed nieuws! Bij onze huisartsenpraktijk kunt u uw medisch dossier zelf online bekijken.

In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? In deze brief leggen we uit hoe u dat veilig kunt doen.

 

Hoe log ik in?

  • Ga naar onze website: www.huisartsengroepgrave.nl
  • Klik op “Patiëntenomgeving”.
  • Log in bij de Patiëntenomgeving met uw naam en wachtwoord.
  • Hebt u nog geen account bij onze praktijk? Klik dan eerst op “Account aanmaken”. Binnen 5 werkdagen kunt u vervolgens inloggen in de Patiëntenomgeving.
  • In de Patiëntenomgeving kunt u een afspraak maken met de huisarts, een recept voor medicijnen verlengen, een vraag stellen aan de huisarts en hebt u toegang tot uw gegevens.

 

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

 

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

 

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlognaam en wachtwoord nooit aan anderen!

 

Meer informatie?

Op de website van de praktijk vindt u een kort filmpje en extra uitleg over de online inzage in het dossier. Heeft u vragen over de online inzage van uw medische gegevens? Bel ons dan via 0486-472579. De assistente helpt u graag verder.

 

Met vriendelijke groet namens de huisartsen,

K. Walraven-Schils, M.J.W. van der Vleuten-Hanneman, B.A.W. van den Bergh, B.A.G. Kühbauch, K.S. van Summeren, S.H.P. Comes