Corona
Header afbeelding
Huisartsengroep Grave
Hengel 35, 5361 PH
Grave

Coronavirus

Bent u niet ziek, maar heeft u wel vragen over het coronavirus, bel dan het corona informatie nummer: 0800 – 1351 of kijk op www.thuisarts.nl.

 

Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

 

Geneeskundige verklaring voor o.a. reisverzekering

Een geneeskundige verklaring is een (schriftelijke) verklaring van een arts, over een patiënt die onder behandeling staat of stond van deze arts. In zo’n verklaring geeft de arts een op medische gegevens gebaseerd waardeoordeel over de patiënt en diens gezondheidstoestand.

Als behandelend arts mag er geen geneeskundige verklaring af worden gegeven over de eigen patiënt. Zo’n geneeskundige verklaring is een schriftelijke verklaring die een oordeel bevat over een patiënt en over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte?

Wat u wel aan bijvoorbeeld uw reisverzekering kan geven is een ‘weigeringsbriefje’, deze vindt u op https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/artseninfolijn/weigeringsbriefje.htm

(bron: https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm)

 

Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen wij u naar de volgende websites:

 

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost tijdens corona crisis stopt per april ’23

Klik voor meer uitleg op: Definitieve stop van “corona opt-in” op 4 april – LHV

 

Persoonlijke keuze vastleggen

Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie

U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

Bloedprikken alleen op afspraak mogelijk

Bloedprikken gaat vanaf 18 januari 2021 alleen op afspraak.

U kunt een afspraak maken via www.cwz.nl/bloedprikken of bel naar 024 365 87 87

De prikpost in Grave zit per 1-1-2022 weer in het Catharinahof

De prikpost in Gassel is gehuisvest in de Dorpsservicewinkel, Julianaplein 9, Gassel